En weg zijn ze…………..

 Met een mooi zonnetje en, gelukkig, rond de 8 knopen wind zijn in 7 starts 114 boten vlekkeloos en mooi op tijd gestart. Allemaal onderweg in baan 4 met de vraag hoeveel rondjes, cq mijlen gaan we onder deze omstandigheden halen. Baan 4 bestaat uit drie rondes waarin een ronding van de Sport I is opgenomen. Deze boei is het dichtst bij de haven gelegen en biedt de mogelijkheid om op verschillende momenten af te korten en te finishen in de haven. Vooralsnog (het is nu 10.30uur) staat er bij de sportboei zo’n 6 knopen wind en veel zon, een prachtig begin van een bijzondere 50 mijl 2017.


« 50 Mijl Nieuws

Volgende 50 Mijls op 28 april 2018

De komende 50 Mijls wordt gevaren op 28 april 2018 vanuit Lelystad Haven. De wedstrijd staat open voor mono en multihulls vanaf 20 voet lengte. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat iedereen mee kan doen, zonder rating of handicap omdat je altijd kan varen onder de SW factor. Voor de cracks die zich serieus willen Lees verder »

Oeps……

We gaan zo eFFe zeilen…………                                       (foto: Dick Koopmans jr.) Proberen we de uitslagen zo snel als mogelijk op de site te plaatsen, zijn we incompleet. Geweldig om ook twee eenheidsklassen in het deelnemersveld te kunnen scoren. Vooral Lees verder »

The day after………

We kunnen terugkijken op een mooie 50 mijl 2017. Het werden er uiteindelijk wat minder maar de wind bleek boven verwachting mee te werken. We hebben twee pagina’s toegevoegd, een pagina met de uitslagen en een pagina met de foto’s zodat je op meerdere manieren kunt nagenieten.

Wijziging startrooster

Het startrooster is opnieuw aangepast. De verwachting is dat we weinig wind hebben bij de start en dan is het eerlijker en leuker om de grotere boten eerst te laten starten en er voor te zorgen dat de kleinere boten ook vrije wind hebben. Vandaar opnieuw een wijziging in de volgorde. De meeste deelnemers hebben Lees verder »

Pinnen ja graag

Dit jaar hebben we de beschikking over een pinapparaat. Voor ons is het erg makkelijk als jullie tijdens het evenement met de pinpas betalen. Scheelt ook weer het gewicht van al die muntjes die  je tijdens de wedstrijd niet aan boord wil hebben. Op vrijdagavond zijn er borrelhapjes van “spijs en spullen” te koop. Ook kan Lees verder »

Volop beweging

We zijn minder dan een week voor de start en er is op de achtergrond al veel beweging gaande. Inmiddels hebben we 113 boten ingeschreven. Reden om alvast een aanpassing aan te brengen op het startrooster. Deze mededeling is te vinden bij de race docs. We hebben een uitzonderlijke afwijking van het Shorthanded principe “three Lees verder »

Op naar de 100

We zitten dicht bij de honderd deelnemers! Op de lijst van deelnemers zie je een voorlopige indeling in klassen. In de grote velden (zoals de ORC) wordt nog een onderverdeling aangebracht. Deze volgt later.

SI en banen 2017 online, aankondiging banen debat

SI & Banen Eigenlijk hadden ze er al op moeten staan, want dat hadden we in de NOR geschreven. Met iets minder dan een etmaal vertraging hebben we het (paas)ei als nog gelegd. Kun je tijdens deze wat herfstige pasen alvast beginnen met de voorpret. Banen debat Vorig jaar hebben we een raadgevend referendum georganiseerd Lees verder »

Een beetje anders….

De voorbereidingen voor de komende 50 mijl zijn in volle gang. De inschrijvingen stromen inmiddels binnen. Het ziet ernaar uit dat er op 29 april weer een mooie vloot op het water komt. In de inschrijfprocedure zijn, ten opzichte van voorgaande jaren, een paar veranderingen aangebracht. Als je naar de knop inschrijven gaat wordt je Lees verder »

Gelukkig hebben we de foto’s nog ……

Selectie van de beste; https://picasaweb.google.com/113991061339287341483/6287592263134375985?authuser=0&feat=directlink Overige groepen jachten; https://picasaweb.google.com/113991061339287341483/6287606655533834769?authuser=0&feat=directlink Organisatie en mensen; https://picasaweb.google.com/113991061339287341483/6287598003536508641?authuser=0&feat=directlink En de individuele jachten (599 foto’s!); https://picasaweb.google.com/113991061339287341483/6287612173837899121?authuser=0&feat=directlink

De uitslagen

De langverwachte uitslagen van de 50 Mijl. UITSLAG 50 mijls 2016

Voorbereiding schippers 50 mijl in volle gang, banenkaarten verbeterd!

Mogelijk hielp het onstuimige weer mee. Het lijkt erop dat er tijdens de heftige buien flink studie is gemaakt van de opgave voor volgende week. Gps’ en zijn van waypoints voorzien en de banen zijn al virtueel gevaren. Oplettende routeerders attendeerden ons er op dat er toch nog wel een paar onvolkomenheden in de banenkaarten Lees verder »

Live wedstrijdupdates tijdens de race

Tijdens de 50 Mijl op zaterdag 30 april is Regatta Radio de hele dag te horen via de frequentie van Radio Lelystad, de lokale omroep van Lelystad. Deze frequentie is 90.3 FM. Ook kan er online geluisterd worden via www.radiolelystad.nl. Met speciale jingles en promo’s staat de hele uitzending in het teken van de 50 Lees verder »

Updates race docs!

Let op! De wedstrijdbepalingen (sailing instructions) zijn aangepast en er is een mededeling van het wedstrijdcomite over de ISAF special regulaties Cat 3 (aangepast naar Cat 4). Ook nieuw bij de race docs situatieschets van de start.

Rijkswaterstaat behoedt 50 mijl voor onrechtmatig referendum

Dankzij de oplettendheid  en behulpzaamheid van Rijkswaterstaat is voorkomen dat de schippers volgende week op banen kunnen stemmen die indien gevaren onwettige situaties opleveren. Vanuit de licht ondeugende cultuur bij shorthanded dachten we dat net even om de buitenste ton van het verboden gebied wel zou kunnen. Beter van niet dus. In de banen waar Lees verder »

Nieuwe banenkaarten

De nieuwe banenkaarten zijn te vinden op de pagina met race documenten.

Raadgevend referendum baankeuze

Altijd al een mening gehad over de keuze van de wedstrijdbaan? En altijd een betere mening dan de keuze van de wedstrijdleiding? Dit jaar krijgen de schippers van de 50 Mijl de kans om mee te bepalen welke baan ze gaan varen.  Op korte termijn worden de geheel vernieuwde banenkaarten van de 50 mijl bekendgemaakt. Lees verder »

Save the date!

UPDATE: De Notice of Race 2016 kan je op onze RACE DOCS downloaden. De 50 mijl van 2016 wordt gehouden op zaterdag 30 april vanuit Lelystad Haven. Inschrijven is vanaf heden mogelijk via de inschrijfpagina.

Verslag 50 Mijl 2015 vanuit de kuip van de Maverick

(De Maverick moest voortijdig afhaken vanwege het aannemen van externe hulp bij het aan boord halen van de gennaker) Shattered. I looked over at Raymond Roesink, both of us completely winded and desperately trying to hold part of the blue spinnaker against the aft rail, and knew the struggle was nearly over. After 20 minutes Lees verder »