Wedstrijdbepalingen (SI) Online!

De wedstrijdbepalingen zijn klaar en staan op de race documenten pagina: https://50mijl.nl/race-docs-2023/

Er zijn diverse wijzigingen ten opzichte van andere jaren, lees ze daarom goed door. Belangrijk zijn onder andere:

  • 6.2: de startgroepen (die nog definitief worden ingedeeld) en de vlaggen en startgroep borden die zullen worden gebruikt;
  • 7.1: er zal gebruik worden gemaakt van vlag W als klassenvlag en borden per startgroep;
  • 9.3: De lengte van de baan kan per startgroep verschillen, de banen worden later deze week gepubliceerd;
  • Aanhangsel B: Er is geen Finish A of B meer, de Finish is in de voorhaven of in de buurt daarbuiten;
  • Aanhangsel B: De zijde aan welke kant Boei 1 gerond moet worden staat voortaan in de baanbeschrijving en wordt niet meer aangegeven op het startschip;


« 50 Mijl Nieuws

Datum 50 Mijl 2025 is bekend

Op zaterdag 26 april 2025 is de volgende editie van de 50Mijl. Zoals ieder jaar wordt ook deze editie weer gevaren vanuit Lelystad Haven. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Offshore Double Handed World Championship

Aankondining Noordzee Club; Van 24 september tot 1 oktober 2024 wordt er met maximaal twintig Sun Fast 30 One Design boten gestreden tussen – en dat is de belang- rijkste voorwaarde – duo’s uit twintig landen bestaande uit 1 vrouw en 1 man. Daarnaast moet de ‘person in charge’ Nederlander en lid van het Watersportverbond Lees verder »

Guur en onstuimig

Deelnemers, Buiten is het guur en onstuimig. Echt aantrekkelijk is het niet om buiten op een boot te zitten. Vooralsnog gaat de 50mijl gewoon door. Echter hebben we 2 punten van orde: 1. Mocht je besluiten niet te komen, meld je dan per e-mail af op race@50mijl.nl 1a. Je bent uiteraard welkom om morgen alsnog Lees verder »

Whatsapp en mededelingenbord

We communiceren ad hoc berichten via een Whatsapp groep. Wordt op tijd lid van deze groep en lees met ons mee. https://chat.whatsapp.com/JWtGMkASf7U2TGYiwaI9Ds Het digitale mededelingenbord met allerhande informatie is via een webbrowser beschikbaar of via de PADLET app op je smartphone of tablet. Deze wordt regelmatig ge-update. Houdt het bord dus in de gaten 50 Lees verder »

Klassenvlaggen

Let op: We varen in klassen en je dient een klassenvlag te voeren. Zorg dat je deze bij je hebt en deze in het wand/achterstag hebt hangen. Zie Sailing instructions 6.1

Al bijna 100 inschrijvingen!

Hierbij een reminder voor de deelnemers aan de 50mijl van 2024! Heb je je al ingeschreven als deelnemer voor de 50 mijl van 2024? Dan dien je vóór 14 april het inschrijfgeld te hebben voldaan. Betaal je na 14 april, dan vervalt de Early Entry Fee. Heb je je nog niet ingeschreven? Doe dit dan Lees verder »

Met ruim 80 inschrijvingen het paasweekend in

Al 80 inschrijvingen zijn er binnen gekomen. Er hebben zich voldoende J-109’s en FF95’s ingeschreven voor een eenheidsklasse maar meer zijn welkom! Sta je nog niet op de deelnemerslijst? Schrijf je gauw in op de website. Gebruik komend paasweekend om de boot vaarklaar te maken en voorkom verhoging van het inschrijfgeld door optijd in te Lees verder »

70 inschrijvingen

We hebben de 70 inschrijvingen bereikt! Wat een mooi aantal schepen; maar er passen nog meer schepen in het veld! Dit jaarlijkse evenement staat bekend om de sterke onderlinge competitie en vriendschappen die het opbouwt onder de deelnemers. De 50Mijl met het ONK is een groots event aan het begin van het zeilseizoen Met nog Lees verder »

NOR staat online

Vandaag hebben we de definitieve NOR geplaatst. Kijk bij “race docs” naar de Notice of Race voor de 50Mijl 2024. Today we posted the final NOR. Look at the section “race docs 2024” for the Notice of Race for the 50Mijl 2024.

Al 50 inschrijvingen

Er zijn al 50 inschrijvingen voor de 50Mijl editie van 20 april 2024! Een groot aantal heeft zich ingeschreven voor deelname aan het ONK dualhanded.  Nog 3 J-109 inschrijvingen zijn er nodig voor een eenheidsklasse. Hoe meer inschrijvingen er komen, hoe mooier dit zeilevenement gaat worden. Op naar de 100 deelnemers!

Al 25 inschrijvingen!

Er zijn al 25 schepen ingeschreven voor de 50Mijl editie van 20 april 2024! Dit gaat een schitterende editie worden met veel deelnemers aan het Open Nederlands Kampioenschap in de ORC klasse maar ook de SW klasse is in trek. Ook meedoen aan dit mooie zeilevenement? Schrijf je gauw in via deze link

De eerste aanmeldingen komen binnen!

De eerste inschrijvingen voor de 50mijl zijn binnen. Bart met de Batfish was de eerste inschrijving. Wie neemt het tegen hem op zodat hij ook moet strijden voor een eerste plek in het klassement? Schrijf je in en doe mee met de leukste doublehanded wedstrijd van Nederland. Dit jaar ook met de mogelijkheid aan het Lees verder »

De inschrijving is geopend!

Op 20 april 2024 is er een nieuwe editie van de 50Mijl. Bij het inschrijven kun je je ook opgeven voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap. Wil je daaraan meedoen, geef dit dan aan! De inschrijving is geopend! De eerste boten hebben zich ingeschreven!

50 mijl editie 2024

De datum voor 2024 is vastgesteld door de organisatie. Zet 20 april 2024 in je agenda. Normaal gesproken vindt de 50mijl plaats in het laatste weekend van april. Echter, door Koningsdag en de start van de mei-vakantie een weekje eerder. Inschrijven kan vanaf begin januari.

Uitslagen online en correctie Timekeeper

De uitslagen Staan online, maar dat hebben jullie vast al wel gezien. De Timekeeper uitslag is aangepast, er zat een berekeningsfout in de SW correctie om met ORC te kunnen vergelijken. Dit is gecorrigeerd, waarbij duidelijk te zien is dat de Spirit 28 Wammes uitstekend heeft gepresteerd! – UITSLAGEN 2023 –

Foto’s staan online

Met dank aan onze fotograaf Ton hierbij de foto’s die gisteren gemaakt zijn.   Klik op deze link voor de foto’s

DE BAAN PER STARTGROEP 2023

Gr Startgroep Bord Starttijd BAAN 1 ORC A A 08:30 uur 4A  (NOORD LANG) 2 ORC B B 08:35 uur 4A  (NOORD LANG) 3 ORC C C 08:40 uur 4A  (NOORD LANG) 4 ORC D D 08:45 uur 4A  (NOORD LANG) 5 SW laag H 08:50 uur 4A  (NOORD LANG) 6 SW hoog I 08:55 Lees verder »

Startgroepen ORC met TCF

Hierbij een deelnemerslijst in de startgroepen ORC inclusief de TCF per schip: – ORC GROEPEN MET RATING –  

WHATSAPP GROEP

Er is een whatsapp groep voor de deelnemers, de aanmeld link staat hieronder: – AANMELDLINK WHASTAPP –

Startgroepindeling

Hierbij links naar de voorlopige startgroep indeling, die is opgezet op basis van de nieuwe adviezen van de Noordzeeclub, daarnaast is rekening gehouden met vergelijkbare schepen zoals J/109, FF1100 en FF95 om die zoveel mogelijk in dezelfde startgroepen te laten varen: Startgroepen ORC A en ORC B Startgroepen ORC C en ORC D Startgroepen SW Lees verder »

De nieuwe banen!

Omdat we voor de kleinere en langzamere groepen de mogelijkheid wilden hebben een kortere baan te kiezen, en daarnaast de situatie rond de Markerwadden niet meer afdoende betond is om het risico op aan de grond te lopen te vermijden, hebben we nieuwe banen uitgewerkt voor de diverse windrichtingen ronde de sportboeien en in een Lees verder »

Mededelingen rond de haven

In de NoR de volgende aanpassingen doen. 5.1 Ligplaatsen, verwijderen: Extra overnachtingen kunnen in overleg met de havenmeester van Jachthaven Lelystad Haven worden gereserveerd tegen een aantrekkelijk 50-mijls tarief. — Aanhangsel A, wijzigingen/aanvullingen: Openingstijden havenkantoor: 08:30 uur – 17:30 uur. — Parkeren is alleen mogelijk na tijdig doorgeven van kenteken aan het havenkantoor, mail: info@lelystadhaven.nl Lees verder »

NIEUW! Flexibele startgroepen!

De Noordzee Club maakt zich hard voor veilige en eerlijke wedstrijden met grote (gelijke) velden. Daarom worden bij wedstrijden die meetellen voor de Verbondsbezem flexibele startgroepen geadviseerd. Het wedstrijdcomité kan daarmee groepen samenstellen van ongeveer gelijke aantallen boten en kan daarbij de klassengrenzen loslaten. En dat gaan we uiteraard doen! Als we 45 boten hebben Lees verder »

Notice of Race 2023

De Notice of Race (ook wel de NoR of Aankondiging genoemd) staan on-line, evenals diverse belangrijke documenten en de link naar het digitale mededelingenbord via Padlet. Je vind alle wedstrijddocumenten onder het kopje “race docs 2023“

60 inschrijvingen

We hebben de 60 inschrijvingen aangetikt en nog 4 weken te gaan voor de inschrijving sluit. Het lijkt nu al een geweldig evenement te worden. We hebben mooie banen bedacht, er staat een grote tent op de kade, een DJ en een heerlijke BBQ (vlees en vega) van een top BBQ expert. Schrijf je in Lees verder »

Inschrijving is geopend

De inschrijving voor de 50Mijl 2023 is geopend. Schrijf je in en doe mee met de best bezochte double handed race van Nederland!

De 50mijl van 2023

We hebben een datum: Zaterdag 29 april 2023 wordt de leukste shorthanded van Nederland gevaren. De inschrijving gaat begin januari 2023 open. We hebben (mede geleerd van andere jaren) wel een wijziging en dat is dat we de baan vooraf aanpassen / inkorten op basis van voorspelde weersverwachtingen. Daarnaast onderzoeken we een 50mijl mini voor Lees verder »

Definitieve uitslagen

Het koste wat tijd, wat gereken en wat overleg. Maar de definitieve uitslag staat nu online. Wordt nu echt niet meer aan gewerkt en het is nu wat het is.   Onder documenten of onder uitslagen 2022 vind je de lijst. Allen: hopelijk tot volgend jaar met iets meer wind EN met een tent 😉

Een bijzondere race.

Uiteindelijk minder wind dan verwacht. Hard werken om de ingekorte baan uitgevaren te krijgen. De uitslagen staan on line.

Het is zo ver.

Goedemorgen, onder prima omstandigheden kunnen we van start. Het is baan 6 geworden. Behouden vaart en veel plezier.

Tegen wie neem je het op.

In de race docs hebben we het definitieve overzicht van de startgroepen geplaatst.

Melden bij startschip

In verband met de (on)diepte voor de hoofdsteiger is het melden voor de wedstrijd verplaatst naar het startschip. Zie mededeling 002 Melden bij startschip in de race docs.

Lokatie wedstrijdkantoor

Bij de mededelingen in race docs is aangegeven waar het wedstrijdbureau te vinden is.

Op de hoogte zijn….

Nog één nachtje en dan is het weer zover. Wil je op de hoogte blijven van de laatste (wedstrijd)informatie dan kun je naar het mededelingenbord via de volgende link Mededelingenbord 50 mijl 2022  Je kunt je daar ook inschrijven op de 50 mijl whatsapp waarop we tijdens de wedstrijd ook zonodig mededelingen plaatsen.  

Sociaal programma op zaterdag

Er komen wat vragen binnen over de zaterdag mbt sociaal programma en eten. Vanaf 16uur is de “drank tent” geopend en kan je onder het genot van een drankje en wat muziek met elkaar de dag evalueren. Aansluitend is er vanaf 18uur een professionele BBQ waar je tegen betaling kunt mee-eten. Reserveren is niet nodig. Lees verder »

Laatste rak

We moeten nog starten, de vooruitzichten zijn boeiend. Bij de race docs is een mededeling geplaatst over het laatste rak bij de meeste banen. Handig om hier vooraf even naar te kijken.

nog 24uur

WOW! Met 90 deelnemers wordt de 50mijl 2022 vast een groot succes. We hebben diverse startgroepen. Op zaterdag een aantal leuke bands, een DJ, een goeie BBQ en onder het genot van een drankje kunnen we de 50mijl goed evalueren. Twijfel je over deelname? Doe gezellig mee. Echte wedstrijdervaring is niet nodig. Er is altijd Lees verder »

Vlot inschrijven

Bij de wedstrijddocumenten vind je de verklaring van verantwoordelijkheid en het formulier voor SW registratie (ongemeten boten). Het verzoek aan jullie om deze uit te printen en ingevuld mee te nemen naar de inschrijving.

Paasei

We hebben ons paasei gelegd. De Sailing Instructions zijn gepubliceerd bij de wedstrijddocumenten.

50 mijl en het Nederlands Kampioenschap

Ook dit jaar organiseren weer de 50mijl. Nee, niet als toertocht onder het BPR maar onder echte wedstrijdregels. En dit jaar hangt er meer aan vast dan andere jaren. Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands Kampioenschap. Door mee te varen op 30 april kan je jezelf kwalificeren voor een plek in het NK. Dat Lees verder »

Datum 50 mijls 2022

De 50 mijls zal in 2022 verzeild worden op zaterdag 30 april. We hopen dat we er tegen die tijd weer een waar feest van mogen maken, zowel op het water als op de wal. Dus zet het in uw agenda. En tot die tijd: blijf veilig, blijf gezond, en geniet van de avonden bij Lees verder »

De 50-mijl aankomende zaterdag

Gegeven de huidige omstandigheden die de COVID maatregelen veroorzaken zijn we genoodzaakt de 50-mijl iets anders vorm te geven dan we dit initieel gepland hadden. Wat veranderd er: – We verwijderen de NOR – We varen onder het BPR – We starten zonder startschip maar op een vaste tijd per klasse – We eindigen de Lees verder »

De inschrijving is gesloten

Er kan niet meer worden ingeschreven.  Als organiserend comite breekt de laatste spannende week aan. Hoe regelen we dit allemaal op een goede manier. De info volgt de komende dagen.

Laatste uurtjes

Nog 5 uur te gaan. Dan sluiten we de inschrijving. We zitten op ruim 100 inschrijvingen. Een mooi aantal onder deze bijzondere omstandigheden. Schrijf je in nu het nog kan. Vanaf maandag starten we met versturen van documentatie en info over de 50-mijl.

De NOR staan on-line

De Notice of Race 1.1 staan on-line. Het is allemaal wat anders dan anders qua inhoud, maar ze zijn er. Er is expliciet aangegeven dat er GEEN walprogramma is, dat er in de jachthaven niets is geregeld of georganiseerd. Wil je in Lelystad-Haven overnachten, neem dan contact op met de havenmeester. Wil je daar eten, Lees verder »

Inschrijving is geopend

De inschrijving is geopend! Wil je meedoen met de 50mijl shorthanded, schrijf je dan in via onze site 50mijl.nl. Ondanks dat de inschrijving formeel niet open was hebben we al een aantal inschrijvingen mogen ontvangen. Jullie hebben er zin in, dat is wel duidelijk. De documenten volgen in de loop van de maand maart. Maar Lees verder »

We gaan varen!

We hebben er veel zin in dit jaar. Gewoon als vanouds een 50 mijl varen. Even geen Corona gedoe en gewoon samenzijn. Gezelligheid op de kade, sterke verhalen uitwisselen en een battle op het markermeer. Ondanks dat we eind februari veel niet weten rondom evenementen, kunnen we op onze vingers aftellen dat een 50-mijl zoals Lees verder »

50 Mijl 2021

Het hangt van heel veel (nog onbekende) factoren af. Maar als we weer kunnen en mogen zeilen staat op 24 april de 50 Mijl double handed gepland. Veel meer dan deze vooraankondiging kunnen we niet doen. We weten immers te weinig. Maar zet de datum in je agenda; dan is dat maar genoteerd. De inschrijving Lees verder »

50 mijl 2020 afgelast

We waren nog voorzichtig optimistisch in onze laatste bericht over de ontwikkelingen. Inmiddels is duidelijk dat met de nieuwste richtlijnen, het afgelasten van alle evenementen tot 1 juni aanstaande, de 50 mijl dit jaar niet door gaat. We zijn ons aan het beraden of we voor de echte shorthanded zeilers een mogelijk alternatief kunnen bieden Lees verder »

Welkom nieuwe sponsoren

Naast de zorg uit het vorige bericht hebben we ook het prettige nieuws dat we twee nieuwe sponsoren hebben. Navionics en North Sails gaan er voor zorgen dat we bij de prijsuitreiking, naast de bekende 50 mijl prijzen, ook een aantal hele mooie prijzen te vergeven hebben.

Corona en de 50 mijl

Uiteraard zijn de ontwikkelingen rond het Corona virus ook van invloed zijn op de 50 mijl. We houden ons aan de richtlijnen van de overheid en het KNWV als het gaat om de vraag of het evenement kan plaatsvinden. Vooralsnog zijn deze van kracht tot 6 april aanstaande.Dat betekent dat we doorgaan met de inschrijving Lees verder »

50 mijl 2020

Door wat technische en andere oorzaken komen we dit jaar wat laat van de kant. Onze excuses daarvoor. De 50 mijl 2020 is op zaterdag 25 april in Lelystadhaven. De Notice Of Race is net gepubliceerd en de inschrijving is geopend. We hopen er weer een mooie 50 van te maken met een goede race Lees verder »

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Het ligt weer achter ons een onstuimige 50 mijl 2019. Iedereen veilig thuis en de ergste spierpijn is aan het wegtrekken. De glimlach staat nog steeds op het gezicht van een paar zeilmakers. Nieuwe helmstokken blijken in no time leverbaar (goed werk van onze sponsor Modus Marine). Om de herinnering levend en zichtbaar te houden Lees verder »

Een gedenkwaardige 50 mijl.

Het was een hele snelle. De eerste boot was voor 15.30 uur gefinisht en de laatste om 18.28 uur. Door de omstandigheden waren er best wel wat uitvallers, soms door pech en ook omdat de schippers het verstandiger vonden om te stoppen, wat per definitie een wijs besluit is. Bij de prijsuitreiking zijn alle boten Lees verder »

Een pittige 50 voor de boeg…

Het is een pittige 50 geworden, de start verliep vlot. De windshifts zorgden voor spannende momenten op de startlijn. De boten melden forse wind en gaan in hoog tempo over baan 1. Het wordt een hele snelle versie zoals het zich laat aanzien.  

Stilte voor de start……..

De avond voor de start, de haven loopt vol, aangename drukte in de de tent.  De inschrijving loopt voorspoedig doordat vrijwel alle deelnemers hun zaakjes goed voor elkaar hebben, dat werkt lekker. Inmiddels hebben we nog een paar mededelingen geplaatst bij de racedocs.  Een mededeling over verbetering van data in de SI, een mededeling over de uitsluitingsgebieden Lees verder »

Nog 3 nachtjes slapen…..

En dan gaan we los. We zitten inmiddels op 70 deelnemers, een mooi getal! De weermodellen hebben ons de afgelopen dagen een sterk wisselend beeld voorgehouden, er is nog van alles mogelijk. De eerste mededeling over de startgroepen (op basis van de samenstelling van de aangemelde deelnemersgroep) staat bij de racedocs en wijkt af van Lees verder »

De 50 voorbij….

Het leek even spannend te worden, zou de koning roet in ons eten gooien met zijn feestje?  Inmiddels zijn we de 50 inschrijvers gepasseerd en lijkt het een knusse maar niet te stille 50 te worden. De banenkaarten voor dit jaar en de wedstrijdbepalingen zijn gepubliceerd en te vinden onder de knop race docs 2019.

50 mijl 2019 de aftrap….

De aftrap voor de 50 mijl 2019 kan genomen worden. De Notice Of Race staat er weer en de inschrijving is geopend. Dit jaar 27 april 2019 wordt het een “koninklijke” editie. Om alvast in de stemming te komen, en voorbereid voor de dag te komen ook  wat documenten rond veiligheid en verantwoordelijkheid.  Succes met de Lees verder »

Uitslagen…

Het zit er op, we kijken terug op een geslaagde 50 mijl 2018. De resultaten blijven. Op de pagina uitslagen 2018 zijn ze gepubliceerd.

De start in vogelvlucht

Het was zoals gebruikelijk vroeg dag. Om 8.30 uur  doken de ORC 1 boten als eerste over de lijn gevolgd door zes startgroepen die vrijwel allemaal vlekkeloos de 50 mijl onder prima omstandigheden gestart zijn. Bijgaand de eerste impressie met drone beelden.  

Mededeling over hindernissen

In aanvulling op de wedstrijdbepalingen worden de door Rijkswaterstaat gemarkeerde gebieden, Baggergebied en Markerwadden aangemerkt als hindernis. Zie mededeling nummer 005 bij de race docs.

Let op!!! Een paar wijzigingen.

Er zijn een paar dingen veranderd. Het (nieuwe) telefoonnummer van de wedstrijdleiding is  0683512801, zie ook de officiële mededeling (003) bij de race docs. De kleuren van de merktekens bij de start en finish zijn anders dan aangegeven in de wedstrijdbepalingen, zie mededeling 004 bij de racedocs.

Startrooster aangepast

Nog één nachtje slapen en dan gaat het los. De puntjes worden, nu we alle informatie compleet hebben, op de “i” gezet. Het startrooster is aangepast om voor alle klassen een zo goed mogelijke kans op een eerlijke wedstrijd en competitie te realiseren. Bij de wedstrijddocumenten kun je het vinden onder mededeling 2.

Mededeling en verklaringen.

Bij de wedstrijddocumenten hebben we de eerste officiële mededeling geplaatst aangaande de indeling in de ORC klassen. De indeling in startgroepen volgt later deze week. Ook hebben we het formulier voor de verklaring van verantwoordelijkheid geplaatst zodat je dit vast in kunt vullen voor de inschrijving. Voor de boten die in de SW klasse varen Lees verder »

Het Columbus gevoel in de 50 mijl 2018

Zelfs in 2018 is het Columbus gevoel mogelijk. Nieuwe onbekende kusten kunnen dit jaar deel uitmaken van het zeilavontuur dat 50 mijl heet. Het wedstrijd gebied is verrijkt met nieuwe eilanden die mogelijk in de baan worden opgenomen en naast een avontuurlijk ook een tactisch element toevoegen.

50 maal 50

De vijftigste inschrijver heeft zich gemeld. We zijn goed op weg naar een mooi veld. Hoog tijd om jullie te voorzien van aanvullende informatie ten behoeve van maximale voorbereiding  Bij de “race docs” vindt je de wedstrijdbepalingen en de vernieuwde banenkaarten voor 2018

De inschrijving 2018 is geopend.

De Notice Of Race 2018 is gepubliceerd (zie wedstrijddocumenten). Je kunt inschrijven via het formulier op deze site. Ten opzichte van vorig jaar is er een kleine verandering, je ontving toen na inschrijving een factuur. De bedoeling is dat je dit jaar het inschrijfgeld en de kosten voor het captainsdiner bij inschrijving uit eigen beweging Lees verder »

Volgende 50 Mijls op 28 april 2018

De komende 50 Mijls wordt gevaren op 28 april 2018 vanuit Lelystad Haven. De wedstrijd staat open voor mono en multihulls vanaf 20 voet lengte. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat iedereen mee kan doen, zonder rating of handicap omdat je altijd kan varen onder de SW factor. Voor de cracks die zich serieus willen Lees verder »

We komen er weer aan………

We gaan zo eFFe zeilen…………                                       (foto: Dick Koopmans jr.)  

The day after………

We kunnen terugkijken op een mooie 50 mijl 2017. Het werden er uiteindelijk wat minder maar de wind bleek boven verwachting mee te werken. We hebben twee pagina’s toegevoegd, een pagina met de uitslagen en een pagina met de foto’s zodat je op meerdere manieren kunt nagenieten.

Pinnen ja graag

Ook in 2018  hebben we de beschikking over een pinapparaat. Voor ons is het erg makkelijk als jullie tijdens het evenement met de pinpas betalen. Scheelt ook weer het gewicht van al die muntjes die  je tijdens de wedstrijd niet aan boord wil hebben.